• Slider 3
  • slider 4
  • Banner 3
  • Template 4 slide 4

Handboek GLASFUSING - de techniek in de praktijk

Ellen Prinse is de auteur van het eerste (en vooralsnog enige) Nederlandstalige handboek voor glasfusing.
Maak kennis met de wereld van warm glas en leer het materiaal begrijpen.

voorkant boek klein ellen prinseMet dit boek verkrijgt u alle theoretische kennis die u nodig heeft om glas te smelten. U leert wat de samenstelling van glas is, hoe het zich gedraagt tijdens verhitting en waaróm het zich zo gedraagt. U leert stookcurves te berekenen op basis van uitzettingscoëfficiënt, toptemperatuur en annealing-temperaturen en wordt daarbij geholpen door duidelijke rekenvoorbeelden. U leert het begrip “spanning” te begrijpen en hoe het te voorkomen, evenals andere materiaalgebonden effecten van de verhitting van glas. Verder biedt dit boek eindeloos veel praktische informatie en tips over fusen, vervormen, insluiten van materialen, het gebruik van mallen en ovenmaterialen, het ontstaan en voorkomen van ontglazing en nog veel meer. Alle materialen en bewerkingen worden helder beschreven, begeleid door veel duidelijke foto’s en voorbeelden uit de praktijk.

Prijs: € 39,95 
Afmeting: 21 x 28 cm
Aantal pagina's: 112
ISBN no: 978-90-5972-210-1

Dit boek is te koop bij veel groothandels en ateliers, o.a. bij:
Fenix Glas - Hilvarenbeek - Tilburg
Glasatelier Lichtinzicht - Veldhoven 
Uniekglas - Someren-Eind
Keramikos
 - Haarlem
PELI Glass 
- Voorburg
Splinter & de Vosch - Langweer
Gekleurd Glas - Groningen
Glasatelier Zierikzee (Glasinloodshop) - Zierikzee
CreaKor - Kortemark (Belgie)
Tiffanyloodshop V-Sign
- Ingelmunster (Belgie)

Het boek is ook rechtstreeks bij glasatelier Studio Scope te bestellen. Vul daarvoor onderstaand bestelformulier in. U krijgt dan per mail een factuur, na betaling wordt het boek binnen enkele dagen bij u bezorgd. Voor levering per post (Nederland) wordt € 4,25 kosten in rekening gebracht. Verzending naar andere landen volgens PostNL-tarief. Winkeliers en groothandelbedrijven in de glas-branche komen in aanmerking voor speciale prijzen. Informeer per mail naar de voorwaarden en tarieven.

BESTELFORMULIER (alle velden verplicht invullen)

De gegevens die met dit bestelfrmulier in ons bezit komen worden uitsluitend gebruikt voor facturatie en om u incidenteel per email te informeren over cursussen die door Studio Scope worden georganiseerd. Uw gegevens worden niet met derden gedeeld. Indien u wenst dat wij uw gegevens na aankoop van het boek vernietigen, geef dit dat aan in het opmerkingenveld  met de tekst  "gegevens vernietigen na aankoop".