• Slider 3
  • slider 4
  • Banner 3
  • Template 4 slide 4

Cursus glascasting - 4 dagdelen

babyschoentjeCasting is het vormsmelten van glas in een mal. Deze mal bestaat meestal uit een mengsel op basis van gips. De cursus geeft een eerste indruk van de complexe techniek van het vormsmelten en de nadruk ligt hierbij op het maken van mallen.

  

 

 

glascastingCasting is de Engelstalige benaming voor vormsmelten, wat je met glas ook in een fusingoven kunt uitvoeren. Hierbij wordt glas gesmolten in een mal die je zelf maakt van o.a. gips. Het maken van de mal is zondermeer het meeste werk en daar ligt in deze cursus dan ook de nadruk op. Deze basiscursus beslaat 3 dagen. De eerste dag wordt besteed aan het maken van 3 verschillende mallen. De eerste mal betreft een zogeheten "uitbrand-mal", waarvan de basis een object is van organisch materiaal, dat tijdens het droogstoken van de mal verdwijnt (verbrandt). Voor een tweede object maken we een open reliëfmal, op basis van een klei-afdruk. Een derde mal kan naar eigen keuze worden gemaakt, op basis van klei, een was-object, in castingboard of in zand. Op de tweede dag worden de mallen gevuld met glas en begint het stookproces van het glas. Op de derde (halve) dag, enkele weken later, worden de resultaten uit het gips gehaald en eventueel bijgeslepen.

De kosten bedragen € 285,00 en dat is inclusief alle materialen, koffie/thee/frisdranken en op de eerste cursusdag een lunch.

Wil je je aanmelden, stuur dan een mailtje naar info apestaartje  glasstudio-scope.nl 

De volgende cursus staat momenteel gepland:
Voorlopig geen cursus gepland