• Slider 3
  • slider 4
  • Banner 3
  • Template 4 slide 4

Zandcasting

 

1Zandcasting is een vrij eenvoudige manier om glas te laten smelten in een "volle" vorm. Het charmante van deze techniek is de ruwe, organische structuur die het glas krijgt als het in zand is gesmolten. De vormen zijn simpel, ruw en zonder veel detail. Wil je weten wat de "do's & don't's" zijn? Kom dan een dagje kliederen met zand....

 

 

In deze dagcursus ga je mallen bouwen met zand, waar je glas in laat smelten. Je gaat in de praktijk "voelen" hoe het zand moet zijn, waar de valkuilen zitten van deze techniek en hoe je de zandvormen het beste kunt opvullen met glas. Het is niet heel erg moeilijk maar zoals met alles in de glaswereld, moet je maar net even weten hoe je het moet aanpakken. Je maakt 3 werkstukjes die later worden gestookt en nagestuurd worden. Er wordt gewerkt met speciaal glas en enkele inslutmaterialen. Voor de vormen kun je eventueel ook zelf objecten meebrengen.

Het feitelijk stoken van het glas in de oven is een onderwerp wat slechts kort wordt besproken tijdens deze dag. Indien je zelf met deze techniek aan de slag gaat, is kennis op dit vlak wel een vereiste.

De cursus duurt van 10.00 tot 16.00 uur. De kosten bedragen € 195,00 en dat is inclusief glas, zand,  verbruiksmaterialen en 3 RVS bakken.   Koffie/thee/frisdranken en lunch zijn ook bij de prijs inbegrepen. 

Heb je belangstelling, stuur dan een berichtje naar  info apestaartje glasstudio-scope.nl

De volgende cursus staat momenteel gepland:  
Voorlopig geen cursus op de agenda.

2   3

 

20160519 153541
IMG 3797